sreda , 3. februarja 2021
Sadje za hujšanje

5 vrst sadja za pomoč pri hujšanju

Že od malih nog nam je jasno, da sta sadje in zelenjava blazno zdrava. Morda se na neki točki zazdi, da bi morali jesti zgolj to, kar raste na vrtu in drevesih, a resnica ni povsem takšna. Obstaja tudi vrsta sadja, ki ni pretirano dobrodošla v obdobju hujšanja.

A danes bomo govorili o vrsti sadja, ki na hujšanje vpliva pozitivno, ter razložili, zakaj je temu tako. Še vedno pa velja, da sta sveže sadje in zelenjava vodilo do zdravega življenja, čeprav za optimalno prehrano potrebujemo tudi nekaj drugih živil.

1. Ananas

To nadvse okusno tropsko sadje, ki že s svojim videzom poskrbi za dekoracijo našega doma, bo močno pripomoglo v boju z odvečnimi kilogrami. Ananas vam bo na eni strani zagotavljal zdravo sladkanje, ko vas bo prijelo po sladkorju. Na drugi strani pa bo poskrbel tudi za odvečne maščobe.

Ananas

V ananasu se namreč nahaja izjemno učinkovit encim bromelain, ki pripomore k raztapljanju maščob v telesu. Ta čudovit sadež bo tako pobožal vaše brbončice, hkrati pa poskrbel tudi za boljšo prebavo in občutek sitosti.

2. Banana

Se spomnite priljubljene risanke Banananjam? »Ko Erik poje banano …« Šalo na stran. Banana je sadež, ki enostavno mora imeti svoj prostor na vaši mizi. Vsebuje namreč lahko prebavljivi škrob, ki pa pospešuje kurjenje maščob v telesu.

Banana

Se sliši dobro, kajne? In ne le to. Izkaže se podobno kot ananas, saj poskrbi za občutek sitosti in telesu daje prepotrebno energijo. Erik ni zaman postal super junak.

3. Jabolko

Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran. Pregovor, ki ga poznamo že iz otroštva. Jabolka so dejansko zelo zdrava, saj so bogata z vlakninami in vitamini, vsebujejo pa tudi kar nekaj vode.

Jabolko

Nekateri še posebej prisegajo na zelena jabolka, ki naj bi bila še bolj polna zdravja. Priporočljivo je, da se jabolka poje z lupino vred, seveda pa je najbolje, če so ta jabolka ekološko pridelana.

4. Avokado

Avokado se redno uvršča na sezname sadežev, ki blagodejno pripomorejo k izgubi odvečnih kilogramov. Gre za sila zanimiv sadež posebnega okusa, ki vsebuje veliko maščob, a tistih zdravih.

Avokado

Mononenasičena oleinska kislina je enak tip maščobe, kot se nahaja v olivnem olju. Zanimivo, da lahko avokado uporabljamo na zares raznovrstne načine, tako se znajde celo v solati.

5. Grenivka

Za grenivko je splošno znano, da zdravilno vpliva na človeško telo. V želodcu poskrbi za red in disciplino, obenem pa je močan zaveznik pri topljenju maščob. Priporoča se, da bi grenivko jedli po vsakem (vsaj večjem) obroku. Študije so namreč dokazale, da prehranjevanje na takšen način prinaša zanesljivo in merljivo izgubo odvečne telesne teže.

Avtor: Zdrava Atmosfera

Zdrava Atmosfera
Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!