četrtek , 11. junija 2020
Kurje oko

Kako se znebiti kurjega očesa?

Kurje oko je lahko velika nevšečnost, s katero se bori tako staro kot mlado. V nadaljevanju članka bomo razkrili, kaj sploh je kurje oko in kako ga lahko pozdravimo kar sami. Berite naprej, še posebej, če se tudi vi spopadate s to tegobo.

Kurje oko ali otiščanec ni nič drugega kot zadebeljena koža s trdo sredico. Ta majhna poroženela tvorba ponavadi nastane na mezinčku, lahko pa tudi na drugih prstih, peti ali podplatu. V stožčasti obliki raste v globje plasti kože, kjer se nahajajo tudi živci. S sabo prinese veliko težav, saj je predel noge s kurjim očesom občutljiv na pritisk, sploh če se ob njega drgne preozka obutev. Kurje oko je lahko zelo boleče. Da o tem, kako neprivlačno je vse skupaj na videz, niti ne govorimo.

Kaj povzroča kurje oko?

Kurje oko povzročajo številni dejavniki, vse od pretrdih, neudobnih čevljev pa do nepravilne obremenitve stopal zaradi prevelike telesne teže in podobno. Nastanek preprečimo tako, da nosimo mehko in udobno obutev, poleti veliko hodimo bosi, si redno odstranjujemo trdo kožo s stopal ter skrbimo za redno higieno nog.

Kako odstraniti kurje oko na naraven način?

Netresk - Sempervivum tectorumKurje oko lahko odstranimo z rastlino netresk. Priskrbite si list netreska in z njega odstranite tanko kožico. List položite na kurje oko (še prej si seveda dobro umijte noge) ter ga pritrdite z obvezo ali obližem.

Netresk naj tako deluje cel dan, ko list oveni, ga zamenjajte z novim. Netresk vam bo pomagal že v nekaj dnevih, namesto kurjega očesa pa bo na vaših nogah spet zdrava in lepa koža.

Namesto netreska si lahko pomagate še z drugimi naravnimi pripomočki:

  • z jabolčnim kisom, ki ga trikrat na dan s pomočjo vatirane palčke nanesete na kurje oko,
  • s čebulo in česnom, ki ju na drobno nasekljate in z obližem pritrdite na kurje oko ter
  • z olivnim oljem, ki ga večkrat na dan nanesete na kurje oko.

Avtor: Zdrava Atmosfera

Zdrava Atmosfera
Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!

Preverite tudi

Herpes na ustnici

Kako ukrotiti herpes na ustnici?

Herpes na ustnici povzroča virus herpes simplex, ki se pogosto prenaša iz ene osebe na …

Zdravje zob

Zdravje zob na prvem mestu

Zdravje zob je pri nas doma skoraj na prvem mestu. Že od malih nog svoje …