Kako se znebiti kurjega očesa?

Kurje oko

Kurje oko je lahko velika nevšečnost, s katero se bori tako staro kot mlado. V nadaljevanju članka bomo razkrili, kaj sploh je kurje oko in kako ga lahko pozdravimo kar sami. Berite naprej, še posebej, če se tudi vi spopadate s to tegobo.

Kurje oko ali otiščanec ni nič drugega kot zadebeljena koža s trdo sredico. Ta majhna poroženela tvorba ponavadi nastane na mezinčku, lahko pa tudi na drugih prstih, peti ali podplatu. V stožčasti obliki raste v globje plasti kože, kjer se nahajajo tudi živci. S sabo prinese veliko težav, saj je predel noge s kurjim očesom občutljiv na pritisk, sploh če se ob njega drgne preozka obutev. Kurje oko je lahko zelo boleče. Da o tem, kako neprivlačno je vse skupaj na videz, niti ne govorimo.

Kaj povzroča kurje oko?

Kurje oko povzročajo številni dejavniki, vse od pretrdih, neudobnih čevljev pa do nepravilne obremenitve stopal zaradi prevelike telesne teže in podobno. Nastanek preprečimo tako, da nosimo mehko in udobno obutev, poleti veliko hodimo bosi, si redno odstranjujemo trdo kožo s stopal ter skrbimo za redno higieno nog.

Kako odstraniti kurje oko na naraven način?

Netresk - Sempervivum tectorumKurje oko lahko odstranimo z rastlino netresk. Priskrbite si list netreska in z njega odstranite tanko kožico. List položite na kurje oko (še prej si seveda dobro umijte noge) ter ga pritrdite z obvezo ali obližem.

Netresk naj tako deluje cel dan, ko list oveni, ga zamenjajte z novim. Netresk vam bo pomagal že v nekaj dnevih, namesto kurjega očesa pa bo na vaših nogah spet zdrava in lepa koža.

Namesto netreska si lahko pomagate še z drugimi naravnimi pripomočki:

  • z jabolčnim kisom, ki ga trikrat na dan s pomočjo vatirane palčke nanesete na kurje oko,
  • s čebulo in česnom, ki ju na drobno nasekljate in z obližem pritrdite na kurje oko ter
  • z olivnim oljem, ki ga večkrat na dan nanesete na kurje oko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja