nedelja , 14. junija 2020
Ličenje obraza

Ličenje obraza v zrelih letih

Zrela leta prinašajo pri uporabi kozmetike precej več premišljenosti, kar ne velja zgolj za negovalno, temveč tudi dekorativno kozmetiko. Tudi ličenje obraza je precej drugačno kot v mladih letih, ko je koža marsikaj prenesla oziroma nam ni bilo toliko mar, kaj nanesemo nanjo.

Ličenje obraza se nikoli ne prične z uporabo ličil, temveč v prvi vrsti s pripravo primerne podlage. Če z negovalno kozmetiko za svoj obraz dobro skrbite, boste imeli pri tem manj dela kot sicer, saj boste lahko enostavno uporabili podlago za ličenje, ki prikrije barvne nepravilnosti. Nekoliko več pozornosti bo potrebne pri nanašanju korekture na področju, kjer se pojavlja več gubic, na primer okoli oči. Na splošno velja, da korekturno sredstvo ter vlažilen tekoči puder z UV zaščito za vsakdanje ličenje povsem zadostujeta – zrela koža se namreč manj masti, torej s tem nebi smelo biti težav.

Estetsko ličenje obraza vedno zahteva, da naredimo poudarek ali na ustnicah ali na očeh, nikoli pa na obojem hkrati, saj je videz potem preveč izumetničen – in namesto, da bi bili videti lepši in mlajši, smo videti starejši. Če imate radi svojo živo rdečo šminko, potem naj bo ličenje oči nežno. Če imate na ustnicah radi naravne odtenke, pa se lahko odločite za bolj poudarjene oči.

Seveda je najbolje, da doma večkrat preizkusite, kakšno ličenje obraza vam najbolj ustreza. Naučiti se morate namreč, kako ustvariti mladosten videz oči, ki se v zrelih letih navidezno nekoliko pogreznejo v jamice – poskusite enkrat s sečilom, ki je bleščeče, drugič s senčilom, ki daje mat videz. Tudi pri ličenju ustnic se morate naučiti dobre obrobe – sicer se vam lahko pripeti, da se bo barvilo z ustnic razširilo v drobne gubice, ki  jih obdajajo.

Pogosta težava za ličenje obraza v zrelih letih so tudi redke trepalnice in redke ali tanke obrvi. Vsi vemo, da so trepalnice bistvenega pomena za lepe oči, zato ne bo odveč, če se boste ob težavi z njimi morda odločili tudi za profesionalno dodajanje posameznih umetnih trepalnic.

Avtor: Zdrava Atmosfera

Zdrava Atmosfera
Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!