sobota , 13. junija 2020
Manikura

Z manikuro do lepih rok in nohtov

Pravijo, da roke najbolj izdajajo našo pravo starost. Medtem, ko obraz večinoma dobro negujemo in mu posvečamo veliko pozornosti, na roke namreč pogosto pozabimo, zato je koža hitro zgubana, »uvela«, suha, pojavijo se starostne pege. Razlog seveda ni zgolj v tem, da za kožo rok in nohte manj skrbimo z nego, temveč tudi v izpostavljenosti – roke in nohti so ves čas v stiku z vodo, s kemikalijami (detergenti, šamponi, milom), s prstjo pri delu na vrtu, pozimi jih pozabimo zaščititi z rokavicami, poleti jih pozabimo zaščititi z UV zaščito.

Za nego rok in nohtov je zato priporočljiva manikura. Profesionalna manikura v kozmetičnem salonu, ki je potrebna vsaj enkrat mesečno, poskrbi, da se z rok odstranijo odmrle kožne celice, koža pa se ponovno nahrani in zaščiti. Pri tem se lahko uporablja tudi specifična kozmetična sredstva in postopke – včasih je potrebno kožo tudi obrusiti, da se odstrani otrdelo kožo, saj zgolj klasičen piling ne zadostuje, kozmetičarke se poslužujejo različnih postopkov gretja in mehčanja, uporabljajo sredstva z blagimi kislinami in podobno. Negi rok na splošno se doda tudi manikura nohtov, kjer je treba poskrbeti tako za odstranjevanje kot mehčanje obnohtne kožicekot zaščito nohtov pred zunanjimi vplivi, pogosto pa je potrebno posvetiti pozornost poškodovanim nohtom, ki se radi luščijo in pokajo. Pri tem je včasih priporočljivo tudi uživanje prehranskih dodatkov.

Manikura nohtov torej v prvi vrsti pomeni nego, lahko pa je namenjena tudi odpravljanju zdravstvenih težav (zlasti odpravljanju glivic, predvsem pri nohtih na nogah) ter dekorativni negi. Dekoracija nohtov je v zadnjih letih doživela velik preporod in manikura s poslikavo je izjemno priljubljena, vendar pa je osnova zanjo vedno zdrav in kakovosten noht.

Če želite, da bodo vaše roke in nohti urejeni, predvsem pa videz kože na rokah ne bo pričal o vaših letih, potem pri negi nikar ne varčujte. In ne posvečajte se rokam zgolj takrat, ko je na vrsti manikura – tudi sicer skrbite, da bodo koža in nohti dobro nahranjeni ter zaščiteni s pomočjo primernih krem oziroma olj.

Avtor: Zdrava Atmosfera

Zdrava Atmosfera
Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!