petek , 12. junija 2020
Stevija

Stevija – kar 350x slajša od naravnega sladkorja

Vsi tisti, ki vam zdravje in dobro počutje veliko pomenita, posegate po zdravih živilih, ki v vašem telesu ne povzročajo škode. In če ste pri tem zelo dosledni, pazite na to, da v svojo prehrano sploh ne vključujete klasične vrste sladkorja. Namesto tega raje poiščete zdravju prijaznejše alternative, med katerimi ima stevija zagotovo prav posebno mesto.

Rastlina stevija je na naši celini in v Ameriki postala izjemno priljubljena v prvih desetletjih dvajsetega stoletja. Na Daljnem vzhodu so jo za svojo vzeli zlasti Japonci, ki so že zelo zgodaj spoznali, da ima tovrstna rastlina lahko na zdravje izjemno pozitivne učinke.

Stevija za zdravljenje in lajšanje lakote

V nekaterih delih sveta se stevija uporablja zlasti za zdravljene diabetesa in hipoglikemije. Prav tako se odlično izkazuje v odpravljanju odvečne telesne teže, saj ne vsebuje kalorij. Znana je po tendenci k zmanjševanju zalog v maščobnih celicah, poleg tega pa v veliki meri odpravlja tudi željo po sladki in mastni hrani.

Listi stevije

Nekateri strokovnjaki trdijo, da je stevija odlično sredstvo za pomoč pri odvisnosti od tobaka in alkohola. Preprečuje volčjo lakoto in na ta način lahko uravnava apetit pri ljudeh, ki imajo porušen odnos ter povezavo med želodcem in hipotalamusom.

Stevija v prahu kot nadomestek sladkorja

Stevija v prahu je priročno naravno sladilo, ki je odlično nadomestilo za sladkor in umetna sladila. Zanjo so značilne izjemno visoke sladilne lastnosti: izvleček listov stevije je kar 350-krat slajši od običajnega sladkorja. Neverjetno, se vam ne zdi?

Stevija v prahu vsebuje 8 glikozidov, ki so vir njene sladkosti. V telesu se ne presnavlja ter je zato brez kalorične vrednosti. Posledično je primerna za vse, ki morate še posebej paziti pri vnašanju količine sladkorja v prehrano. Vsebuje kar 7-krat manj kalorij kot sladkor. Čeprav ima stevija zelo visoke sladilne lastnosti, izdelek ne povzroča nastanka kariesa ter zobnih oblog.

Naravno sladilo SunStevia

Če želite svoje zdravje obvarovati pred številnimi boleznimi sodobnega časa in prisegate na zdrav ter naraven način prehranjevanja, je uporaba kakovostnega naravnega sladila odlična priložnost. Naravno sladilo SunStevia je brez kalorij, nima glikemičnega indeksa in je 100 % naravno. Je več kot odličen nadomestek za vsa umetna sladila. Ker stevija nima glikemičnega indeksa, je primerna tudi za diabetike.

Naravno sladilo SunStevia

Naravna sladila SunStevia vsebujejo najbolj kakovostne izvlečke rastline stevije. Ne povzročajo dviga sladkorja v krvi in so brez GSO. Pridobljena so z metodami brez uporabe kemikalij ter umetnih solventov. Še zlasti so tovrstna sladila primerna za posameznike, ki imajo povišan holesterol, sladkorno bolezen, metabolni sindrom, prekomerno težo, kandido, celiakijo, visok krvni tlak ter druge sodobne težave in bolezni. Ne nazadnje se naravna sladila, narejena iz stevije, priporočajo tudi veganom.

Nakup zdravih sladil – kje?

Podatek, da je stevija kar 350-krat slajša od naravnega sladkorja, vas je verjetno presenetil. Zagotovo so vas prevzele tudi mnoge pozitivne učinkovine, ki vam jih sladilo iz stevije ponuja. Marsikdo med vami ga že zdaj želi kupiti. Kje torej lahko kupite ugodno in kakovostno naravno sladilo v prahu?

Spletna trgovina Nutriholis.si je pravi naslov v tem primeru, saj vam ponuja številne izdelke, narejene iz stevije. Če boste izdelke želeli spoznati tudi pobliže in o njih izvedeti še kaj več, je najbolje, da obiščete kar fizično trgovino podjetja, ki se nahaja na Zaloški cesti 167 v Ljubljani; na Viču, v neposredni okolici Špara.

Avtor: Zdrava Atmosfera

Zdrava Atmosfera
Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!

Preverite tudi

Herpes na ustnici

Kako ukrotiti herpes na ustnici?

Herpes na ustnici povzroča virus herpes simplex, ki se pogosto prenaša iz ene osebe na …

Zdravje zob

Zdravje zob na prvem mestu

Zdravje zob je pri nas doma skoraj na prvem mestu. Že od malih nog svoje …