sobota , 30. oktobra 2021
Arašidov namaz

Zakaj športniki uživajo arašidov namaz?

Tokrat bomo nekaj več povedali o morda nekoliko zapostavljenem super živilu za športnike. Mnogi se arašidovega namaza izogibajo zato, ker napačno menijo, da ne sodi v zdravo in športno prehranjevanje. Presenečeni boste, če vam povemo, da vsebuje veliko beljakovin in vlaknin ter je izjemno nasiten.

Niacin, folat in vitamin E so tisti, ki ga v resnici naredijo za super športno živilo. V nadaljevanju povemo še več, zakaj je temu tako in na kaj vse uživanje tega namaza zelo pozitivno vpliva. Vsekakor pa je dejstvo, da bi morali športniki večkrat seči po njem.

Si želite hitrejše izgradnje mišic in regeneracije?

Če menite, da arašidovo maslo tega ne zmore, ste ponovno v zmoti. Omenili smo bogato vsebnost beljakovin. Če maslo namažemo na ustrezen polnozrnat kruh, po končanem treningu zagotovo naredimo veliko dobrega za svoje utrujene mišice.

Arašidovo maslo Go On Protein
Arašidovo maslo Go On Protein – Vitalgo.si

Seveda se proizvod od proizvoda razlikuje, pa čeprav se imenuje enako. Zato smo se odločili, da vam tokrat svetujemo uporabo zares kvalitetnih izdelkov, kakršne boste našli, če boste izbrali arašidova masla brez palmovega olja. Odličen okus in kremasta formula vas bosta zagotovo prepričala.

Primeren za vzdrževanje telesne teže

Ste iz ameriških filmov vajeni, da se z arašidovim maslom bašejo nekoliko bolj obilni ljudje, ki nimajo časa za pripravo kvalitetnih jedi? To še ne pomeni, da so takšni zaradi omenjenega masla. Arašidovo maslo je namreč odličen obrok, ki v kombinaciji s polnozrnatim kruhom deluje zelo nasitno.

Arašidovo maslo Nutz Creamy
Arašidovo maslo Nutz Creamy – Vitalgo.si

Na ta način ne boste kar naprej lačni, seveda pa je potrebno imeti neko zdravo mero tudi pri količini zaužitega arašidovega masla in kruha. Pravi športniki in rekreativci s tem ne bodo imeli težav, občutek sitosti pa jih bo sproščene vodil skozi aktiven dan.

Prijazen do žepa in denarnice

Znano je da tisti nekoliko bolj aktivni rekreativci in športniki porabijo kar nekaj denarja za prehrano, saj potrebujejo več kvalitetnih živil z visoko vsebnostjo beljakovin in drugih nujnih snovi za telo, rast mišic in njihovo uspešno ter hitro regeneracijo.

Arašidovo maslo Go On Smooth
Arašidovo maslo Go On Smooth – Vitalgo.si

Ko govorimo o arašidovem maslu, ne moremo mimo popolnega paketa, ki ga ponuja. Ob tem, da gre za izjemno okusno živilo, bogato z beljakovinami, in da nasiti precej bolje kot marsikatero drugo živilo, je obenem cenovno zelo ugodno. V enem obroku ne boste porabili več kot dve žlici arašidovega namaza.

Kaj vsebuje arašidov namaz?

Za začetek bodite pozorni, da kupujete izdelek, na katerem je jasno označeno, da ne vsebuje dodanega sladkorja, aditivov in palmovega olja. Ko pa se vprašamo, kaj se v resnici nahaja v omenjenem namazu, pa moramo z veseljem poročati, da precej koristnih snovi za telo športnika.

Arašidovo maslo Nutz Crunchy
Arašidovo maslo Nutz Crunchy – Vitalgo.si

Poleg visoke vsebnosti proteinov in vlaknin je arašidovo maslo bogato tudi z vitamini in minerali, vsebuje pa celo nekaj cinka. Vse skupaj bo pomembno vplivalo na zdravje vašega srca in ožilja, med okusnim prigrizkom pa ne boste občutili prav nobene slabe vesti.

Avtor: Zdrava Atmosfera

Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!

Preverite tudi

Herpes na ustnici

Kako ukrotiti herpes na ustnici?

Herpes na ustnici povzroča virus herpes simplex, ki se pogosto prenaša iz ene osebe na …

Zdravje zob

Zdravje zob na prvem mestu

Zdravje zob je pri nas doma skoraj na prvem mestu. Že od malih nog svoje …