sobota , 13. junija 2020
Zdravje zob

Zdravje zob na prvem mestu

Zdravje zob je pri nas doma skoraj na prvem mestu. Že od malih nog svoje otroke učim, kako si pravilno ščetkamo zobe – dvakrat na dan. Učim jih tudi, da sladke pijače in hrana škodijo zdravju zob in obzobnih tkiv. Največ pa je prav na nas samih, da ozavestimo, kako pomembna je skrb za zdrave zobe. Naša sklenina je na udaru prav ob vsakem grižljaju hrane, še posebej pa ob kakšni zelo sladki pijači, kot je na primer kokakola. Zelo je pomembno tudi splakovanje zob, lahko tudi samo z nekaj požirki vode po obroku.

Potem je tu še nitkanje, redno obiskovanje zobozdravnika in podobno. Največ pa lahko na tem področju naredi prav vzgoja že od ranega otroštva dalje. A sama sem se tega začela zavedati šele, ko sem se soočila s težavami. Moje zdravljenje zoba je potekalo kar 3 mesece, pa še daljše bi bilo, če ne bi našla vrhunskih zobozdravstvenih strokovnjakov.

Močne bolečine so kmalu izzvenele

Najprej sem se soočila z močnimi bolečinami, ko niti protibolečinske tablete niso zalegle. Odšla sem k svojemu zobozdravniku, ki je nekaj za silo pokrpal. A težave so se v milejši obliki še kar nadaljevale.

Pregled pri zobozdravniku

Odločila sem se, da bom poiskala strokovnjaka, ki mi bo gotovo pomagal. Našla sem res odlično ekipo. Na vrsto sem prišla zelo hitro. Opravili so vse potrebne preglede, vključno s slikanjem. Dobila sem občutek, da so pravi strokovnjaki, ki vedo, kaj delajo. Predlagali so načrt za zdravljenje zoba, hkrati pa sem dobila podrobne razlage, kako bo zdravljenje zoba po fazah sploh potekalo.

Preventiva boljša kot kurativa

A kar je še najbolje, poskrbeli so, da me čisto nič ni bolelo. Stvar je bila opravljena točno tako, kot smo se dogovorili. Vmes ni prišlo do nobenih zapletov. Držali smo se dogovorjenega časovnega plana in v treh mesecih je bilo zdravljenje zoba zaključeno. Sledilo je še nekaj pregledov in pozabila sem, da sem sploh kdaj imela težave z zobom.

Zato svojim otrokom polagam na srce, naj za svoje zobe skrbijo preventivno. Sama sem namreč imela precejšnjo srečo, da se je zob uspešno pozdravil. Če bi se na pregled odpravila kasneje, bi ga po vsej verjetnosti izgubila. Skratka, preventiva je vsekakor boljša od kurative!

Prispevek nam je poslala: Simona R. iz Ljubljane

Avtor: Zdrava Atmosfera

Zdrava Atmosfera
Na spletnem portalu Zdrava Atmosfera boste na svoj račun prišli vsi tisti, ki vam zdravje predstavlja eno izmed najpomembnejših vrednot. Na spletnem portalu objavljamo članke o lepoti in zdravju, predvsem nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje in bolj zdrav način življenja. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo lep dan!

Preverite tudi

Kurje oko

Kako se znebiti kurjega očesa?

Kurje oko je lahko velika nevšečnost, s katero se bori tako staro kot mlado. V …

Herpes na ustnici

Kako ukrotiti herpes na ustnici?

Herpes na ustnici povzroča virus herpes simplex, ki se pogosto prenaša iz ene osebe na …